Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

2012

 Καλησπερα σε ολους τους μελισσομπλογκαδες.Πολυ πλουσια η χρονια για μενα σε εμπειριες.Αρκετα καλη σε μελια με αρκετο τρεξιμο.Ελατο καλα, πευκο δεν πηγαμε,στον κισσο τα μελισσια δουλεψανε καλα,στα ρεικια καλα και τωρα η κουμαρια ξεκινησε δυνατα.
  Συμπερασματα προσωπικα απο τη φετινη χρονια.1)Δυνατα μελισσια.Μελισσια αρχες τις ανοιξης που δεν τραβανε  ή αλλαγη μανας ή συνενωση πριν τη νομη.Να ταιζουμε μελισσια ελπιζοντας να γινουν δεν υπαρχει.
2)Οι μεταφορες πρεπει να γινονται μετα απο ελεγχο ιδιοις ομασι και οχι απο συνηθεια ή φημες.Αν δεν υπαρχει μικροβιο ή οι προυποθεσεις για την καθε νομη δεν υπαρχει λογος για μεταφορες.Πχ στο φετεινο πευκο πηγανε πολλοι αλλα ελαχιστοι πηραν μελια,οπως λεει και ο Θεοδοσης.
3)Μεταφορα και οχι ταισμα.Η καλυτερη τροφη για τη μελισσα ειναι το πετρελαιο λεει ενας φιλος.Μονο σε επειγουσα κατασταση ταισμα.
4)Βασιλοτροφια για επιλογη γεννητικου υλικου και φρεσκαρισμα βασιλισσων.
5)Θεραπειες οχι προληπτικες με απαγορευμενα σκευασματα αλλα σωστη διατροφη και εκμεταλλευση μελισσιων.Αν τα μελισσια εχουν τα μελια τους,τις γυρες τους,λιγη θυμολη,λιγη γυρεοπιτα οταν πρεπει και τον ελεγχο του βαρροα ,δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Προσωπικα δεν ξανακατεβαζω μελισσια σε καλλιεργουμενες εκτασεις.Πολλες απωλειες σε πληθυσμους,δηλητηριασμενες γυρες που δημιουργουν προβλημα στο μελλον του μελισσιου.Για τον ελεγχο του βαρροα ,μετα απο παροτρυνση φιλου,περυσι χρησιμοποιησα οξαλικο οξυ.Δεν το αλλαζω.100% επιτυχια και οικονομια.
6)Συνεργασια.Σε ολους τους τομεις ειναι πολυ σημαντικη.Κερδιζεις πολλα σε διαφορα θεματα.Αγορες υλικων,πωλησεις προιοντων,μεταφορες,διασταυρωση στοιχειων.
Και μερικες φωτογραφιες απ' το καλοκαιρι που περασε.


Αποτελεσματα αρκτου σε μελισσι φιλου





Κοριος.Δεν εκανε τιποτα φετος.Δεν αυξηθηκανε οι πληθυσμοι
λογω καυσωνα και ξηρασιας πιθανον.








Οι φουσκες σταζανε μελι.





 

Γαλαζαγκαθο
Ρεικια τον Οκτωβριο


Φωτο-κουιζ.Θα επανελθω με επομενη αναρτηση.
 Καλο χειμωνα σε ολους με υγεια πανω απ'ολα.



1 σχόλιο: