Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Χειμωνας 2012


Ο φετινος χειμωνας ηταν σχετικα εντονος με πολλα κρυα, χιονια και νερα.Φυσιολογικος θα ελεγα.Ακομα δεν περασε,εχουμε το Μαρτη,αλλα οσο να'ναι για ανοιξη παμε,θα ζεστανει ,που
Ο χειμωνας(το λουλουδι) ανθισμενο απ'τις 10 Ιανουαριου

29/01/2012
2/02/2012
Παντος καιρου και εδαφους

Παυλιανη και δεξια το Ξεροβουνι
Ο Τουρκος
Σομπα υγραεριου 2,35 ΚW τουρκικης κατασκευης,βοηθος στο εργαστηριο.Ουτε τετοιο δεν μπορουμε να φτιαξουμε και λεμε για αναπτυξη.Αντε να δουμε απο 'δω και περα. 



Νεο υλικο


    Μετα απο καιρο,λογω εργασιων και υποχρεωσεων επανερχομαστε.Το καινουριο υλικο ηρθε και αρχισε η δουλεια στο εργαστηριο με ορεξη μεγαλη και ελπιδες ακομα  μεγαλυτερες.Εκανα μια δοκιμη σε μερικα πατωματα και τα εβαψα με βερνικι εμποτισμου νερου,οικολογικο,αοσμο και ατμοδιαπερατο .




Τα υπολοιπα σωματα προετοιμαστηκανε με την παραδοσιακη μεθοδο- 2 μερη λινελαιο,1 νεφτι,0.3 στεγνωτικο και 0.3 μινιο. Αποφασισα τελικα να χρησιμοποιω μονο κινητους πατους απο 'δω και περα και με τη βοηθεια του μαστρο Γιαννη κατασκευασαμε μερικους πατους και μερικα καπακια να δουμε πως θα μας βγουνε ποιοτικα και χρηματικα.Τo αποτελεσμα και στα δυο πολυ καλο.Απλη και στιβαρη κατασκευη .Την αντοχη στο χρονο  θα την δουμε  μελλοντικα.
   Παραθετω τα εξης στοιχεια: 32 ευρω για την αγορα ξυλειας,3 ωρες δουλειας και καφε και αποτελεσμα πεντε πατοι και πεντε καπακια χωρις λαμαρινα. Πατο εβαλα κοντρα πλακε θαλασσης 18χιλ.  ,τα ξυλα απο ελατο και τα ποδια ιροκο (δωρο του μαστορα).Το διαφορετικο που καναμε και δεν εχω δει σε ετοιμους πατους, ειναι τα  φαλτσα κοψιματα στις γωνιες και οι συνδεσεις ολων των ξυλων με βιδες. Η θυριδα ειναι 9 χιλιοστα ,το υψος που σηκωνονται τα πλαινα 2,5 εκατ. και η σανιδα προσγειωσης 6 εκατ. Πιστευω οτι στις γωνιες που εχουνε προβλημα, λογω μορσων, τα χρωματα πλεον θα ειναι ενταξει.Eκκκρεμουν 2 η 3 τρυπες με ποτηροτρυπανο στο πισω μερος του πατου για αερισμο. Κινητος πατος -καπακι 6,4 ευρω.Με λαμαρινα και ποδια πιστευω να παει 7,5 ευρω.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μελισσι-Δολοφονος

   Στη φωτογραφικη βρηκα αυτη τη φωτογραφια και ειπα να την αναρτησω. Το Σεπτεβριο πηγα να δω ενα μελισσι που ειχα αφησει  στην Ευβοια  για σημαδι  και ειδα αυτο.Το μελισσι ηταν διοροφο,γεματο μελι,με καμια 30 αχερωντιες στο δευτερο πατωμα και στη γονοφωλια το θεαμα που βλεπετε.Αηδιαστικα μαμουνια.Πρεπει να εγινε  μεγαλος χαμος μεσα στο μελισσακι.Και με μεγαλες απωλειες μαλλον αλλα του χρονου δεν θα εχει στην περιοχη αχερωντια αφου χαλασε φωλια ολοκληρη.Ενας εχθρος που δεν τον πολυυπολογιζα αλλα μετα απ' αυτο αλλαξα γνωμη.Οι στενες θυριδες μαλλον χρειαζονται.